Allasterapia

Allasterapia

Allasterapia on yksi fysioterapian erityismuoto, joka voi toteutua fysioterapian tukena tai yksittäisenä terapiana. Allasterapia toteutuu lähialueen uimahalleissa. Allasterapiassa harjoitellaan itsenäistä liikkumista vedessä ja uimavalmiuksia ja -taitoja tai se on osa toimintakyvyn kuntouttamista. Altaassa harjoittelu sopii kaikille vauvasta ikäihmisiin.

Veden ainutlaatuiset ominaisuudet antavat erinomaisen ympäristön harjoittelulle. Lämmin vesi auttaa rentoutumaan, paine, vastus ja turbulenssi antavat voimakasta tuntokokemusta koko keholle ja noste helpottaa painovoimaa. Vedessä liikkuminen voi olla helpompaa nosteen vuoksi ja vastus helpottaa koordinaatiota.

Allasterapiaan voi tulla itse maksavana sekä julkisen terveydenhuollon tai sairaanhoitopiirin lähettämänä. Maksajatahona voi olla HUS, Kela, Helsingin, Vantaan tai Keravan kaupunki tai vakuutusyhtiö.

Lasten ja nuorten allasterapia: fysioterapeutti Jonna Huuhka-Jalonen p. 050 5630 413.

Aikuisten ja nuorten allasterapia: fysioterapeutti Eveliina Nummelin p. 044 515 4351, fysioterapeutti Katja Kaunismäki p. 044 530 7979 ja fysioterapeutti Minna Lehtinen p. +358 40 715 2621.

Takaisin palvelut sivulle