Lasten osteopatia

Lasten osteopatia

Osteopatia sopii kaikenikäisille vauvasta lähtien. Vastasyntyneillä jännityksiä voi olla esimerkiksi raskausajalta tai synnytyksestä, ja jännitykset voivat oireilla esimerkiksi itkuisuutena, yli- tai alivireisyytenä, vatsavaivoina, refluksina tai toispuoleisuutena. Osteopatialla voidaan tukea vauvan avautumista syntymän jälkeen ja kehon tasapainotus voi helpottaa oireita. Osteopatialla voidaan tukea myös vauvoja ja lapsia (sekä aikuisia), joilla on todettu tai leikattu kireä kieli- tai huulijänne. Hoidossa voidaan tarkistaa myös imetysote ja tukea imetyksen sujuvuutta.

Lapsuusajan erilaiset kömmähdykset, isommat kolhut, liikkumiseen liittyvät kehitykselliset vaikeudet ja esimerkiksi kovemmat iskut päähän on hyvä tarkastuttaa osteopaatilla, jotta niistä ei jäisi jännitteitä kehoon. Myös korvatulehdus- ja flunssakierteissä voi kehon tasapainottaminen osteopatialla helpottaa.

Lapsen hoitokäynnillä edetään lapsen ehdoilla. Käynnin aluksi haastatellaan raskausajasta, synnytyksestä ja lapsen tilanteesta. Hoito voi tapahtua esimerkiksi leikin lomassa, äidin sylissä, imettäessä, mikä lapselle parhaiten sopii. Aikaa hoitokäyntiin kannattaa varata 45–60 minuuttia. Halutessasi voi ajan varata samalla kerralla myös vauvan lisäksi lähivanhemmalle, jolloin vastaanottoaika on pidempi. Tällöin on hyvä ottaa toinen henkilö mukaan vastaanotolle viihdyttämään lasta vanhemman hoidon aikana.

Helmipöllössä osteopatiasta vastaa osteopaatti Noora Putkonen p. 041 5189 499

Voit varata ajan hoitoon puhelimitse, sähköpostitse tai nettiajanvarauksen kautta.
VARAA AIKA OSTEOPATIAAN TÄSTÄ

Takaisin palvelut sivulle