Vauvahieronta

Vauvahieronta

Tuntoaisti on ensimmäiseksi kehittyvä aistimme kohdussa ollessamme. Kosketuksen avulla vauva myös syntymän jälkeen tutustuu ympäröivään maailmaan, muiden aistien vielä kehittyessä tarkemmiksi. Kosketuksen kautta vauva oppii myös kehonsa rajat ja kehontuntemus sekä sitä myötä liikkuminen kehittyy. Kosketus ja syli rauhoittaa mieltä ja hermostoa.

Vauvahieronta on verraton tapa olla vuorovaikutuksessa vauvan kanssa. Hieronta parantaa vauvan aineenvaihduntaa, edistää ruuansulatusta, rauhoittaa hermostoa, syventää hengitystä, rentouttaa lihasjännityksiä ja parantaa näin unta sekä edesauttaa motorista kehitystä. Hieronta myös lisää hyvänolonhormoni oksitosiinin määrää kehossa. Samat vaikutukset voi myös hieroja huomata itsessään. Äidin hieroessa vauvaansa hormonivaikutusten myötä maidoneritys yleensä lisääntyy.

Vauvahieronnalla voidaan auttaa vauvaa nukahtamaan, lievittää vatsavaivoja ja itkuisuutta sekä rentouttaa jännittynyttä kehoa. Joskus synnytys tai sikiöaika on voinut aiheuttaa vauvalle jännityksiä kehoon ja niistä johtuvia poikkeavia asentoja, jotka voivat aiheuttaa haasteita sensomotoriselle kehitykselle. Toisinaan taas kohdunulkoiseen maailmaan totuttelevan vauvan suolisto reagoi vahvasti uuteen tapaan saada ravintoa tai hermosto reagoi herkästi ympäröivän maailman ärsykkeisiin. Hieronnan keinoin voimme edesauttaa vauvan hyvinvointia ja totuttautumista uuteen ympäristöönsä.

Helmipöllön vauvahieronta (45min) sisältää noin 30 minuutin mittaisen hieronnan vauvalle sekä keskustelua vauvan voinnista ja muutamien hierontaliikkeiden ohjauksen kotiin. Vauvahieronta on usein hyvä toteuttaa kolmen hieronnan sarjassa.

Vauvahieronnan ohjaus (75-90min) sisältää tarkemman ohjauksen vauvahierontaan niin että vanhemmat opettelevat samalla hierontaotteita ja saavat kirjalliset, kuvalliset ohjeet vauvan kokohierontaan. Hierontaa on näin helppo jatkaa kotona selkeiden ohjeiden avulla. Vauvahierontaa toteuttaa ja ohjaa Helmipöllössä fysioterapeutti Jonna Huuhka-Jalonen p. 050 5630 413.

Takaisin palvelut sivulle