Osteopatia

Osteopatia

Osteopatia on turvallinen, manuaalinen hoitomuoto, jolla tähdätään kehon terveyden edistämiseen ja ylläpitämiseen auttamalla kehon toimintaa kokonaisuutena. Osteopatiassa tuetaan kehon itseparanemismekanismia, joka perustuu kehon pyrkimykseen parantaa itse itseään, mikä voidaan nähdä esimerkiksi haavan tai nyrjähdyksen paranemisena. Osteopatiassa pyritään helpottamaan kehon jännitteitä, jolloin kehon toiminta kokonaisuutena paranee kehon osa-alueiden, kuten tuki- ja liikuntaelimistön, sidekudosten, veren- ja nestekierron ja hermoston (autonominen ja keskushermosto) toimintojen tasapainottuessa.

Hoito muotoutuu aina yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Haastattelun ja tutkimisen avulla pyritään löytämään vastaukset mitä ja miksi hoidetaan kulloisellakin hetkellä. Osteopatiassa on monenlaisia hoitotapoja rytmisestä mobilisoinnista, pehmeisiin ja kevyisiin tekniikoihin sekä manipulaatioon. Hoito suunnitellaan aina asiakkaan suostumuksella ja asiakkaan tilanteeseen sopivasti. Usein hoitoon sisällytetään asiakkaan tilanteeseen soveltuvia harjoitteita, joiden avulla kehon toimintakykyä pyritään parantamaan arjessa.

AJANVARAUS OSTEOPATIAAN TÄSTÄ

Milloin osteopatiaan?

Osteopatiasta voi olla apua monenlaisiin vaivoihin. Minkä tahansa vaivan taustalla voi olla kehon eri osien jännitystilat, jotka pitkittyessään voivat saada aikaan erilaisia oireita. Jännitteitä voi syntyä esimerkiksi urheiluvammojen, stressin, kaatumisen tai muiden onnettomuuksien seurauksena. Kehon kompensaatiokyvyn ylittyminen saa aikaan oireita, joita osteopatialla voidaan helpottaa.

Esimerkkejä oireista, joita osteopatiassa voidaan hoitaa:

 • Alaselkäkipu (akuutti ja krooninen)
 • Niska- ja hartia-alueen kiputilat
 • Päänsärky, migreeni, huimaus
 • Lantion alueen kiputilat
 • Urheilu- ja rasitusvammat, kuten nilkan nyrjähdys, juoksijan ja hyppääjän polvi,
  penikkatauti, takareiden kireystilat ja muut kiputilat
 • Leukanivelen kiputilat
 • Stressiperäiset vaivat
 • Olkapään, kyynärpään ja ranteen oireet
 • Lonkan, polven ja jalkaterän oireet
 • Hermopinteet
 • Toiminnalliset vatsavaivat
 • Raskausajan vaivat

Osteopaatti on terveydenhuollon ammattilainen ja kuuluu Valviran rekisteriin. Osteopaatin koulutus kestää 4 vuotta ja osteopaatti AMK-tutkinnon voi suorittaa Metropolia ammattikorkeakoulussa. Osteopaattien koulutus sisältää runsaasti anatomian, fysiologian, embryologian ja biolääketieteen opintoja, käytäntöä ja kliinistä harjoittelua asiakkaiden kanssa. Koulutukseen sisältyy myös laajasti erotusdiagnostiikkaa, jonka perusteella osteopaatti voi ohjata asiakkaan tarvittaessa lääkärille.

Helmipöllössä osteopatiasta vastaa osteopaatti Noora Putkonen p. 041 5189 499

Noora Putkonen on jatkokouluttautunut myös lasten osteopatian parissa

Voit varata ajan hoitoon puhelimitse, sähköpostitse tai nettiajanvarauksen kautta. Mikäli sopivaa aikaa ei löydy nettiajanvarauksen kautta olethan yhteydessä puhelimitse tai viestillä.
VARAA AIKA OSTEOPATIAAN TÄSTÄ

Takaisin palvelut sivulle